.... Правенето е в основата на живота и развитието ......

неделя, 7 март 2010 г.

Играчки за фина моторика...и още нещо











Този път сме се спрели на идеята да изработим някои интересни играчки за ранно развитие – така наречените sewing cards.

"Научно е доказано, че развитието на моториката на ръцете е тясно свързано с развитието на речта на детето и неговото мислене"...прочети повече тук>>>

Замислили сме да направим заедно една или няколко по-големи играчки за Ри ри ра. Но ако искате може да си направите играчка за детето си.

Материали, които ще използваме : може здрав картон, филц, гума...или ако ви хрумне нещо друго...; плат или картинки за апликация; връвчици.

Към това неделно занимание сме си намислили и един бонус. Освен грижата за свежия младежки дух, да се погрижим малко и за неостаряващата си външност. Не че има нещо лошо в бръчките от усмивки – не си ги даваме:) Но дали защото децата ни стават все по-самостоятелни и все повече може да си намерим малко време за себе си, или защото наближаваме трийсетте, хехее. Или просто защото се вдъхновихме от тази тема... но сме решили паралелно с правенето на играчките да си намажем и изпробваме някоя и друга маска по лицата (от мед, зехтин, мляко и др.). Някой ако е по-запознат с някакви методи за естественото неостаряване (що за израз!) може да сподели. Или по въпроса с играчките, разбира се.

Ще ви очакаме.