.... Правенето е в основата на живота и развитието ......

понеделник, 19 юли 2010 г.

Горски център за неформално образование "Чатъма"


Поредното хубаво случване , което касае деца и младежи. Макар, че всяко хубаво случване е така или иначе за тях...
На 16, 17, 18.07 се състояха семинар и дейности по създаването на горски център "Чатъма". Инициативата е част от дългогодишната работа на организация „Байкария” в района на Баташка планина. Опит за въвеждане на форми на многофункционално стопанисване на горски ресурси. И е част от проекта "Живи места", чиято цел е създаване на мрежа от алтернативни пространства в България, която да спомага за обмяната на ресурси, идеи и практики , да насърчава споделянето на всички ценни постижения с младите хора в областта на устойчиво използване на ресурси и територии, екологични строителство и др. Идеята е да се създаде горски летен лагер, в чиято основа стои неформалното обучение и учене чрез опит ( за повече информация тук>>)

Ето част от нашето учене чрез опит, което преживяхме докато татковците доброволстват по създаване на зелен покрив, правене на мебели от дърво и каменни стълби :


Двегодишният Бобо показва на Рая как се забиват пирони (и се изваждат), при това с невероятно умение :)


Ако сте вдъхновени от идеята да научите нещо ново, като същевременно допринесете с труда си за някоя добра кауза и си прекарате страхотно ...побързайте и се включете :)